Yenimahalle, 3210. Sk. No:2/A, 55270 Atakum/Samsun

Kurs seç
Telefon formatı
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ1

Kişisel verilerin işlenmesi için onay veriniz. Alınan kişisel verileri sadece şirketimiz içerisinde kullanmayı ve üçüncü şahıslara devretmemeyi taahhüt ederiz.

Detaylar.

0 gün.

00:00:00

Full-Stack Geliştirici

Fullstack geliştirici

 
Full stack geliştirici kimdir?
Full stack kesinlikle işsiz kalmayacak bir programcı geliştiricidir, çünkü çok yönlülüğünden dolayı bu tür geliştiricilere birçok projede ihtiyaç duyulmaktadır.Böyle bir programcı, üç veya dört  uzmanın yerini alabilecek ve çeşitli görevleri kolayca yerine getirecektir. Fullstack geliştiricileri çok çeşitli teknolojilerle çalışabilirler, tek başlarına bir web projesi oluşturabilirler: örneğin frontend programcısı ve backend-geliştiricisi gibi görevleri paralel olarak gerçekleştirebilirler.
Fulstek programcısı ne iş yapıyor?
Fullstack geliştiricilerinin tam olarak ne yaptığını anlamak için öncelikle bugünün web hizmetlerinin nasıl çalıştığını anlamanız gerekir. Bu tür hizmetler iki bölümden oluşmaktadır:
- Frontend, kullanıcının bilgisayar ekranında izlediği her şeydir. Buna kaynağın tasarımı, formlar, düğmeler ve sitedeki kullanıcının kişisel hesabı vb.Düzen ve bu öğelerin programlanması, ön uç programcıları tarafından gerçekleştirilir.
- Backend - bu, bir şekilde sunucuyla, sunucudaki hesaplamalarla ve aynı zamanda bilgilerin depolanmasıyla ilgili her şeyin adıdır. Örneğin, Yandex'te bilgi arıyorsanız, sorunun sonuçları sunucu tarafından oluşturulur. Bunların hepsi backend-geliştiricilerin görevleridir.
Frontend ve backend'in kendi teknolojileri ve kendi programlama dilleri vardır ve onlarla çalışmak için bu dillere sahip olmanız gerekir. Ve eğer programcı her iki yönde de mükemmel bir şekilde anlıyorsa, hem frontend hem de backend ile ilgili görevleri kolayca yerine getiriyorsa, o zaman bu programcıya fulstek geliştiricisi denir.
Bu yüzden fullstack, sitenin tasarımını bir araya getirebilen ve formların ve düğmelerin işleyişini yapılandırabilen ve sunucu bölümünü yazabilen ve sunucunun kendisini yapılandırabilen uzman bir programcıdır. Böyle bir programcı tek başına bir web hizmeti oluşturur ve 3-4 profesyonelin yerini alır.
Tabii ki, tam donanımlı bir geliştiricinin gerekli tüm teknolojilerde uzmanlaşması,  uzmanların sahip olduğu derinlikte oldukça zor olacaktır. Ancak bugün, çok sayıda teknoloji hakkında iyi bilgiye sahip genel geliştiriciler gerektiren epeyce proje bulabilirsiniz. Yani tam zamanlı programcı mesleği bugün çok talep görüyor.
Fullstack geliştiricisi olarak çalışmak için gerekli olan teknolojilere hakim olmak, BT Akademisi «Nova» kurslarinda mümkündür.
 
Meslek avantajları
Çok yönlülük önemli bir avantajdır. Pek çok projede müşteriler, 3-5 dar uzmana tercih ederek yalnızca bir evrensel fullstack geliştiriciyi işe almaktan çok memnun. Bu çözüm, müşterilerin paradan tasarruf etmesini ve geliştiricinin talep görmesini sağlar.
Uzaktan çalışma imkanı. Fullstack programcısının freelance'da yarı zamanlı bir iş bulması çok daha kolaydır, çünkü uzaktan hem sunucuyu yapılandırabilen hem de sitede formu tamir edebilen ve adaptif tasarımın uygulanmasını organize edebilen evrensellere sıklıkla ihtiyaç duyulmaktadır.
İşverenler arasında yüksek talep var.
Çok çeşitli projeler ve görevler.
Programcıya Fullstack'ın bir timlid veya mimar haline gelmesi zor değildir, çünkü kendisi büyük bir teknoloji yelpazesinde çok bilgilidir ve dar uzmanların liderliğini yönetebilir.
Herhangi bir özel teknoloji modası geçmişse, Fulstek asla işsiz kalmaz, çünkü birçok teknolojiye erişimi vardır.


Ortalama maaş
Nispeten az iş deneyimi olan Fulsteck alanında yeni başlayanlar, ayda yaklaşık 40 - 50 bin lyra maaş almayı umabilir.Deneyimli FullStack geliştiricileri ayda 45 - 50 bin lyra kazanabilirler. Piyasada 50 binden fazla lyra maaşları da var, ancak böyle bir konumda çok sık bulunamıyorlar.
Freelance'dan bahsediyorsak, FullStack çeşitli web stüdyolarıyla çalışabilir veya çeşitli şirketlerin internet sitelerine doğrudan teknik destek sağlayabilir. Geliştirici kendi stüdyosunu düzenleyebilir ve şirketin sahibi olarak ayda 75-85 bin lyra kazanabilir. Bir vagonun çeşitli uzmanların görevlerine girmesi çok daha kolay ve daha hızlı olacaktır, böylece proje yöneticisi olması onun için çok daha kolaydır.


Full stack geliştiricini bilmesi gerekenler nelerdir?
Fulstes-programcıların ihtiyaç duyduğu birçok farklı teknoloji vardır ve her şeyi öğretmek gerekli değildir. Başlangıçta ustalaşmanın daha iyi olduğu konusunda beceri ve bilginin bir listesini veriyoruz, böylece derhal serbestçe kazanabilir veya ofiste iş aramaya başlayabilirsiniz:
- Java Script, sayfalarda çalışan çok çeşitli komut dosyaları oluşturmanıza izin veren bir dildir. Örneğin, bir geri bildirim formu oluşturmak için buna ihtiyaç vardır.
- CSS ve HTML.
- PHP, sitelerin oluşturulduğu en popüler dillerden biridir.
-  Veritabanları, örneğin MySQL.
- Tasarımın farklı cihazlarda, mobil ve masaüstünde tarayıcı penceresinin boyutuna uyum sağlayacağı siteler oluşturmanızı sağlayacak uyarlanabilir düzene sahip olmak önemlidir.
- Cross -browser düzenine hakim olmak da gereklidir - çeşitli tarayıcılarda eşit derecede iyi görünecek sayfalar oluşturmak için bunu bilmek önemlidir.
- Git gibi sürüm kontrol sistemleriyle nasıl çalışacağınızı öğrenmek
- Barındırma ve sunucu çalışmasını anlamak, sunucuyu yapılandırabilmek.
- Popüler CMS ve çerçeveleri incelemek
Bu minimum, ihtiyacınız olan her şeyde ustalaştıktan sonra, iş sürecinde kolayca çalışabilirsiniz. Yeninin neredeyse sürekli olarak incelenmesi gerektiği dikkate alınmalıdır. Evrensel bir geliştirici olmaktan yorulursanız, her zaman kendiniz için bir uzmanlık seçebilir ve sınırları dahilinde gelişmeye devam edebilirsiniz.


Sıfırdan meslekleri nereden öğrenebilirsiniz?
Programlamanın yanı sıra işaretleme dillerinin temellerini, kurslarda ve videolarda YouTube aracılığıyla bağımsız olarak öğrenebilirsiniz. Kurslar en iyi seçenektir, çünkü böyle geniş bir konuyu bağımsız olarak geliştirme süreci çok uzun sürebilir. NOVA BT Akademisi'nde Fulstek programcısı olarak çalışmaya başlamak için ihtiyacınız olan her şeyi öğrenebilirsiniz.


İş nasıl aranır?
Yeni başlayanlar sadece geliştiricilerin boş pozisyonlarını izlemekle kalmaz, aynı zamanda özgeçmişlerini hemen küçüklere veya şehrinizde bulunan orta web stüdyolarına gönderebilirler. Bu tür stüdyolar genellikle BT pazarının standartlarına göre küçük bir maaş için genç bir programcı almaktan mutluluk duyar.Kariyer basamaklarını daha da ileriye taşıyabileceğiniz bir iş deneyimi kazanıyorsunuz.
Kendiniz için çalışmayı tercih ederseniz, uzaktan çalışma borsalarında projeler almak sizin için daha doğru olacaktır. Bugün, deneyimli tam yığın geliştiricilere birçok site ve BT şirketi tarafından ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca, hem yeni başlayanların hem de deneyimli fullstack web developer'ın birçok enteresan projeyi bulabileceği web programcıları için internet kaynaklarında sunulan projelere göz atın.


 

Bu site çerez kullanır

Gizlilik Politikası

ve

Yasal Bilgiler